sri. feb 26th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Grčka: razbijanja grupa falsifikatora dokumente za tražioce azila

2 min read

Syrian migrants on rubber boats reach the shore of Eftalou beach, 60 kilometers north of the port town of Mytilini after crossing the Aegean from Turkey on the southeastern Greek island of Lesbos, Greece, Sunday, Aug. 23, 2015. Greece this year has been overwhelmed by record numbers of migrants arriving on its eastern Aegean islands, with more than 160,000 landing so far. (AP Photo/Visar Kryeziu)

MEDIJI SU POTVRDILI DA JE GRUPA FALSIFIKATORA DELOVALA NA OSTRVU KOSU. POLICIJA JE IZ NEKOLIKO KUĆA ODUZELA KOMPJUTERE, KAMERE I VELIK BROJ LAŽNIH DOKUMENATA I MOBILNE TELEFONE


 

GRČKA policija je uhapsila je šest osoba u akciji razbijanja grupe koja je falsifikovala dokumente za tražioce azila na grčkome ostrvu Kosu, javljaju mediji.


Potvrdili su da je kriminalna grupa delovala na ostrvu Kosu. Policija je iz nekoliko kuća oduzela kompjutere, kamere i velik broj lažnih dokumenata i mobilne telefone.
Prošle je godine u Grčku je stiglo oko milion izbeglica i migranata koji su pobegli pred sukobima na Bliskom istoku. Odredište su im bile bogatije zemlje zapadne Europe.

Juče je u Grčkoj bilo 50.000 izbjeglica i migranata. Mnogi žive u vrlo lošim uslovima pod šatorima u blizini severne granice s Makedonijom, iščekujući njeno otvaranje.

U skladu s dogovorom koji je sklopljen između EU – a i Turske, od nedjelje su brojni migranti privedeni, a izbeglice i migranti čiji zahtevi za azilom budu odbijeni, bi će vraćeni u Tursku.♦