General Diković obišao snage angažovane na zaštiti granice sa Bugarskom

General Diković obišao snage angažovane na zaštiti granice sa Bugarskom

14/03/2016 Off By

 

NAKON OBILASKA PIROTSKE KASARNE „TREĆI PEŠADIJSKI PUK“, GDE SU SMEŠTENI PRIPADNICI 3.BATALJONA VOJNE POLICIJE, GRANIČNOG PRELAZA GRADINA I CENTRA UPRAVE GRANIČNE POLICIJE U DIMITROVGRADU, GENERAL DIKOVIĆ JE ISTAKAO DA SU U PRETHODNIH NEKOLIKO DANA PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE ANGAŽOVANI NA PODRŠCI SNAGAMA MUP-A NA OBEZBEĐENJU DRŽAVNE GRANICE


 

Info: PRESS VS

 

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i komandanta Treće brigade brigadnog generala Mileta Jelića, obišao je danas pripadnike vojne policije koji su angažovani na zaštiti granice sa Republikom Bugarskom.

Nakon obilaska pirotske kasarne „Treći pešadijski puk“, gde su smešteni pripadnici 3.bataljona Vojne policije, graničnog prelaza Gradina i centra Uprave granične policije u Dimitrovgradu, general Diković je istakao da su u prethodnih nekoliko dana pripadnici Vojske Srbije angažovani na podršci snagama MUP-a na obezbeđenju državne granice.

— Danas smo ovde sa komandantom granične policije generalom Božovićem i komandantom Kopnene vojske generalom Simovićem da se uverimo kako se zadaci realizuju na terenu i onim što smo videli možemo biti u potpunosti zadovoljni. Koordinacija je izvršena i zadaci se obavljaju po planu — naglasio je načelnik Generalštaba.
General Diković je dodao da su u Pirotu, takođe, angažovani pripadnici Vojske Srbije kao pomoć Sektoru za vanredne situacije MUP-a na saniranju posledica elementarnih nepogoda.

Ocenjujući angažovanje pripadnika Vojske Srbije na pomoći pripadnicima MUP-a, general Milenko Božović je istakao da u prethodnih nekoliko dana patrole granične policije i vojne policije rade na zaštiti državne granice i prvi izveštaji sa terena svedoče da je saradnja izuzetno dobra i na visokom profesionalnom nivou.

Prema rečima komandira voda Vojne policije kapetana Vladimira Cvetkovića, iz sastava 3. bataljona Vojne policije na graničnom prelazu „Gradina“ pripadnici njegovog voda angažovani su na zadacima pružanja pomoći snagama MUP-a na zaštiti dela državne granice.

— Do sada nije bilo nikakvih problema, patrole se realizuju po planu, motorizovane su i obavljaju se sa pripadnicima granične policije — ocenjuje kapetan Cvetković.

Pripadnici vojne policije dobili su sva potrebna ovlašćenja da ovaj zadatak izvrše zajedno sa organima MUP-a.♦