Britanski turisti zainteresovani za aktivni odmor u Srbiji i kružne ture

Britanski turisti zainteresovani za aktivni odmor u Srbiji i kružne ture

12/02/2016 Off By

PREDSTAVLJANJE TURIZMA SRBIJE JE BILO OD VELIKOG ZNAČAJA KAO PODRŠKA PRODAJI TURISTIČKIH ARANŽMANA BRITANSKIH ORGANIZATORA PUTOVANJA, IZLAGAČA NA SAJMU „DESTINATIONS“, KAO ŠTO SU „EXPLORE“, „EXODUS“, „INTERPID“, „LEGER HOLIDAYS“, „REGENT HOLIDAYS“, „TRAVELSPHERE“, „TRAVEL THE UNKNOWN“, „VOYAGES JULES VERNE“, „WILD FRONTIERS“, „WORLD EXPEDITIONS“ I DRUGI, U ČIJIM SE PROGRAMIMA NALAZE KRUŽNE TURE KROZ SRBIJU, UGLAVNOM REGIONALNE, ALI I JEDAN BROJA TURA KOJE OBUHVATAJU SAMO SRBIJU


Info: SANDRA VLATKOVIĆ

NA nedavno završenom sajmu turizma „Destinations Travel and Tourism Show“ u Londonu, Turistička organizacija Srbije je britanskoj publici predstavila mogućnosti za provođenje odmora u Srbiji.

Sajam privlači preko 50.000 posetilaca koji planiraju svoja putovanja u 2016. godini, a najveće interesovanje za posetu Srbiji iskazano je u segmentu aktivnog odmora, odnosno pre svega kroz interesovanje za pešačenje u Srbiji. S tim u vezi, na sajmu je organizovano i predavanje na temu „Walk Serbia“, koje je održao Kevin Šenon, bloger i pisac. On je svoje iskustvo pešačenja kroz Srbiju pretočio u knjigu čiji se izlazak iz štampe očekuje u maju ove godine. Predavanje je bilo veoma posećeno, a prisutni su imali prilike da se bliže upoznaju sa atrakcijama i gostoprimstvom koje je pisac na slikovit način predstavio publici.
Predstavljanje turizma Srbije je bilo od velikog značaja kao podrška prodaji turističkih aranžmana britanskih organizatora putovanja, izlagača na sajmu „Destinations“, kao što su „Explore“, „Exodus“, „Interpid“, „Leger Holidays“, „Regent Holidays“, „Travelsphere“, „Travel the Unknown“, „Voyages Jules Verne“, „Wild Frontiers“, „World Expeditions“ i drugi, u čijim se programima nalaze kružne ture kroz Srbiju, uglavnom regionalne, ali i jedan broja tura koje obuhvataju samo Srbiju.
Naomi Džekson iz agencije „Explore“ je izjavila: „ Prodaja tura kroz više zemalja koje obuhvataju Srbiju je veoma pozitivna, a prodaja naše nove ture koja se odnosi samo na Srbiju je upravo krenula i očekujemo veliko interesovanje naših klijenta“. Ova osmodnevna tura obuhvata posetu Beogradu, Bajinoj Bašti, Nacionalnom parku Tara, Šarganskoj osmici, Specijalnom rezervatu prirode Uvac i Topoli, i rezultat je studijske posete za gđu Džekson koju je TOS organizovao u 2015. godini.
U 2015. godini Srbiju je posetilo 25.310 registrovanih turista iz Velike Britanije, što je rast od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu. ♦