Ne propustite iznenađenja poslednjeg dana 9. Festivala nauke

 


Za nedelju je spremno sjajno igralište za decu, laserska harfa čeka da bude osvojena a ekipa CSI Beograd potražiće pomoć od mališana u „rešavanju krivičnog dela“. Svi posetioci imaće priliku da razbiju strahove od zubara pomoću malih tajni stomatologije na postavci Stomatološkog fakulteta dok će oni koji vole životinje saznati zašto je važno da zdrave zube imaju i njihovi ljubimci – psi, mačke pa i hrčc


 

nauka1

Info: PRESS FESTIVALA

PRVI DAN vikenda na Festivalu nauke, prošao je u znaku nasmejanih porodica s decom, koje su iskoristile priliku da prošetaju halama 3 i 3A i otkriju da su „naučna čuda – svuda“. Do kraja Festivala ostao je samo jos jedan dan a na nova naučna čuda, potom, će se čekati više od 360, dugih, dana.

“Odluka da se Festival nauke, ove godine, preseli na Beogradski sajam, sada je sasvim izvesno bila prava. U prilog ovoj tvrdnji imamo zadovoljstvo kako učesnika tako i posetilaca. Ono čemu smo težili smo i uspeli – gužve praktično nema, na ulazu na Festival nema redova a same postavke su pristupačnije. Iskreno se radujemo nedelji, poslednjem danu Festivala, koji je tradicionalno rezervisan za porodice s decom”, rekla je Ana Jovanović, direktorka Festivala nauke.
Za nedelju je spremno sjajno igralište za decu, laserska harfa čeka da bude osvojena a ekipa CSI Beograd potražiće pomoć od mališana u „rešavanju krivičnog dela“. Svi posetioci imaće priliku da razbiju strahove od zubara pomoću malih tajni stomatologije na postavci Stomatološkog fakulteta dok će oni koji vole životinje saznati zašto je važno da zdrave zube imaju i njihovi ljubimci – psi, mačke pa i hrčci.
Pravit hit Festivala nauke 2015. jeste Okeanijum, koji krije carstvo koralnog grebena, dok će oni koji više vole dodir, imati prilike da upoznaju Cicku i Micku i tako se prepoznaju važnu ulogu koju laboratorijske životinje  imaju u nauci.
Za sve one koji vole da se igraju, tu je Lego gradionica koja za cilj ima da pokaže svu kreativnost najmlađih posetilaca Festivala nauke. Oni malo stariji imaće prilike da pokažu emocije Nao robotu a on da im uzvrati imitacijom.
Znatiželjni posetioci Festivala nauke dobiće priliku da se oprobaju u “telekinezi” i upravljanju lopticom samo uz pomoć koncentracije i misli.
Na postavci NIS-a svi ljubitelji vatre i eksplozija moći če da budu glavni zvezde ali i da učestvuju u nagradnoj igri tako što će napraviti “naučni selfie”.


nauka2

 Naučno-fantastična bina poslednjeg dana Festivala biće u znaku eksplozija, meke robotike, doktora s teatralnim veštinama i eksplodirajućih otkrića. Domaća zvezda Festivala, Milan Popović sa svojim saradnicima predstaviće nove eksplozije koje za cilj imaju iznenađenje ali i uzbuđenje publike, Sesilija Laski pokazaće kako nas hobotnica može naučiti da pravimo robote a doktor Molekul, iz Izraela, kreiraće najnestvarnije hemijske reakcije.
Za sve one koji vole prirodu preporučujemo izložbu o pticama grabljivicama, gde svi zainteresovani mogu saznati neverovatne činjenice o vetruškama – najrasprostranjenijim grabljivicama urbane sredine koje godišnje pojedu 13 tona glodara godišnje, i to samo u Beogradu.
Radno vreme Festivala nauke u nedelju je produženo – od 10 do 20 časova.
Festivalske karte po, ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu. Jedna ulaznica važi za jedan festivalski dan na Beogradskom sajmu a deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.
Za naučne programe na bini, hala 3A, potrebno je preuzeti rezervacije koje počinju da se dele sat vremena pred početak programa na samoj lokaciji. Četvrtak, petak i subota prepodne su rezervisani za školske posete a porodicama s decom organizatori savetuju dolazak u subotu posle podne kao i nedelju celi dan. Radno vreme Festivala nauke u subotu i nedelju je od 10 do 20 časova.
Generalni sponzor Festivala nauke je kompanija NIS, koja u skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, podržava aktivnosti i inicijative usmerene na razvoj i primenu novih tehnologija i inovacija.  Ovakva podrška je još jedan način na koji NIS doprinosi ostvarivanju naučnih i tehnoloških dostignuća na koje se kompanija oslanja u svim oblastima svog poslovanja.
Prijatelj manifestacije je mts. Podrška Festivalu su Centar za promociju nauke, Francuski institut, Institut Servantes, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Izraela. Sponzori devetog Festivala nauke su Elektroprivreda Srbije, National Geographic, Erste banka, Beogradski sajam i Grafix.♦


 

DANAS

Double Column Posts Subtitle

U čast Vojske: Oskrnavljeno groblje u Lipljanu

  Srpski stanovnici Lipljana jutros su na pravoslavnom groblju u ovom gradu zatekli porušene i oskrnavljene spomenike.   Na nekim spomenicima porušene su nadgrobne ploče. Kosovska policija izašla je na...

Beograd: Danas protest pod parolom “Hajde da se prebrojimo”

  Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, bi će održan večeras u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu....

Vućić traži sednicu Saveta bezbednosti

Ranka Čičak Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija uputila zahtev za hitnu sednicu Saveta bezbednosi UN i da je spreman da učestvuje u njoj: - Verujem da...

Stefanović obišao Žandarmeriju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Žandarmerije u bazi u Lipovici gde se uverio u njihovu borbenu gotovost i spremnost.  ...

TURIZAM

Single Column Posts Subtitle

Dodeljene nagrade Turistički cvet

Ranka Čičak Turizam Srbije danas je vodeća privredna grana. Približava joj se samo građevinarstvo. Ove godine postilo nas je skoro...

ITALIJA: Turistička ponuda Srbije na Sajmu TTG Rimini

Turistička organizacija Srbije (TOS), u okviru promocije turizma Srbije na inostranim tržištima, predstavlja turističku ponudu na Sajmu turizma u Italiji,...

Letovanje u organizaciji Srvenog krsta Srbije: U Baošićima ove godie odmor za 1.679 dece

  U dečjem odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima kod Herceg Novog i ove godine boraviće 1.679 dece. Tamo će ovih...

IDUĆE NEDELJE “VRŠAČKI VENAC”

  Od 09 do 12 jula održaće se Međunarodni festival „Vršački Grad Festival koji je osnovan 1993. godine, postao je...

TURIZAM/ Gastronomska Srbija na Savskoj promenadi!

R.Č. Na Savskoj promenadi, između starog Savskog mosta i Beograda na vodi 23. i 24. juna od 16 čadova do...