Gašić demantuje izjavu „Ponosan sam na akciju spasavanja bebe“

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Bratislav Gašić «Izrazio najdublje žaljenje za žrtve te nesreće, ističući da je učinjeno sve da se njihovim porodicama pomogne u prevazilaženju teških trenutaka»


bratislav_gasic_280513

Info: Press Ministarstva

POJEDINE agencije i medijske kuće na neodgovarajući način, svojstven tabloidima, izvlačeći iz konteksta delove izjava, na tendenciozan način, posebno u naslovu, prenose izjavu ministra odbrane Bratislava Gašića.

Jednostavno, naslov koji je prenet „Ponosan sam na akciju spasavanja bebe“, ne odgovara slojevitoj izjavi, što se može lako uočiti iz teksta, ukoliko postoji i malo profesionalizma.

Upitan da prokomentariše presudu Vojno-disciplinskog suda u vezi sa padom helikoptera, na današnjem obraćanju u Velikoj ratnoj sali, ministar Gašić istakao je da nije primereno da bilo šta govori o tome, imajući u vidu da je žalbeni postupak u toku i činjenicu da Tužilaštvo tek treba da donese zaključke. Izrazio je najdublje žaljenje za žrtve te nesreće, ističući da je učinjeno sve da se njihovim porodicama pomogne u prevazilaženju teških trenutaka. Takođe je napomenuo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o porodicama tragično nastradalih i da su u stalnom kontaktu.♦


 

Next Post

Obeležen jubilej – 150 godina inžinjeraca

pet nov 6 , 2015
Ministar Bratislav Gašić je naglasio da su pripadnici roda inžinjerije prilikom NATO agresije uspešno realizovali zadatke na utvrđivanju i maskiranju […]

DANAS