Recepti: začinjeni grašak

zacinjeni grasakIzbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebna:

2 kašike semenki susama
¼ kašičice crnih semenki susama
3 kašike maslinovog ulja
¼ žličice semenki gorušice
4 čena belog luka
1 sušena čili papričica
½ kašičice sveže izrendanog đumbira
1 kašičica korijandera
450 g zamrznutog mladog graška
so, 1 kašika kokosovog brašna

 

Priprema:
Semenke susama zagrevajte u tiganju tako dugo dok ne budu svetlosmeđe, uz stalno mešanje. Izvadite ih na tanjir da se ohlade.
Ulje zagrejte na srednje jakoj teperaturi pa dodajte semenke gorušice. Kad počnu pucketati, dodajte isitnjeni beli luk i pustite da lagano posmeđi.

Dodajte čili, đumbir, korijander, dobro promešati, dodati grašak i sol. Stir, smanjite vatru, poklopiti i krčkati oko 15-20 minuta uz stalno miješanje.

Susama i kokos samljeti Moka kave i stavite pripremljenu posudu.
Poslužite uz meso sa roštilja i salate.