pon. feb 24th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Od suta – Srpski kutak u Budimpešti

2 min read
Suvenirski program čine delovi tradicionalne srpske nošnje – tkanice, opanci, vezene čarape, šajkače, lutke sa narodnim nošnjama drugih krajeva, vezeni peškiri i tkanja sa originalnim, zaštićenim motivima, grnčarski proizvodi, predmeti od kukuruzovine

srpski-kulturni-centar-budimpesta_
Kulturno-dokumentacionog Centra Srba u Budimpešti
Info: Press TOS

U OKVIRU ovogodišnje kampanje posvećene saradnji sa dijasporom, deo prostora Kulturno-dokumentacionog Centra Srba u Budimpešti je opremljen proizvodima i suvenirima iz Srbije. Postavljen je odabran suvenirski proizvodni program, prateći geografsku zastupljenost i karakteristične motive određenih krajeva, čime se predstavlja kulturna raznolikost, autentičnost, tradicija i stari zanati naše zemlje.

Suvenirski program čine delovi tradicionalne srpske nošnje – tkanice, opanci, vezene čarape, šajkače, lutke sa narodnim nošnjama drugih krajeva, vezeni peškiri i tkanja sa originalnim, zaštićenim motivima, grnčarski proizvodi, predmeti od kukuruzovine.
Kulturno-dokumentacionom Centru Srba (KDCS) je Turistička organizacija Srbije (TOS) je donirala multimedijalni informativni stub, sa adekvatnim softverskim sadržajima o turističkoj ponudi Srbije, kao i brendirani stalak za izlaganje brošura.<
Zvanično otvaranje info kutka je predviđeno poslednjeg dana u okviru Dana srpske kulture, sutra. u prisustvu predstavnika ambasade RS u Budimpešti, KDCS i TOS.