Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Hrana: čorba sa knedlama od šampinjona

1 min read

corba s knedlama od sampinjona
Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno:

sitnež od pileta (krilca, leđa, džigerica)2 kocke za supukašika uljatikvica ili manja glavica karfiola2 šargarepe2 korena peršuna, struk praziluka.Za knedle: kašika ulja, kašika narendanog crnog luka, 100 g iseckanih pečuraka, jaje, kašika griza, kašika prezle, malo brašna, so, biber, začin.

Priprema:

Pileću sitnež prelijte sa dva litra hladne vode, prokuvajte, skinite penu, dodajte kocke za supu i kuvajte dok meso ne omekša. Procedite, pa izvadite meso i ostavite ga po strani.Povrće očistite i iseckajte na kockice ili kolutiće, karfiol izdelite na cvetiće.Na zagrejanom ulju prodinstajte povrće, pa ga prelijte proceđenom supom i kuvajte, na umerenoj vatri dok ne bude mekano.

Za knedle:

propržite crni luk na malo ulja, dodajte pečurke i dinstajte dok sok ne uvri. Sklonite s vatre, ostavite da se malo prohladi, umešajte umućeno jaje, griz, prezlu i brašno, pa dobro sjedinite. Posolite, pobiberite. <