RECEPTI: SUPA OD JOGURTA I KRASTAVACA

supa od jogurta

Izbor: MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:
750 grama jogurta
125 ml mleka
2 kašičice maslinovog ulja
so, biber
sok od 1 limuna
krastavac
50 grama pinije
2 čena belog luka
150 gr ovčijeg sira
1/2 kesice origana

Priprema:
Pomešati jogurt, mleko i kašičicu maslinovog ulja. Začiniti solju, biberom i limunovim sokom. Ohladiti. Oprati krastavac, očistiti i sitno iseći. Očistiti beli luk i iseći ga veoma sitno, pa prodinstati na preostalom maslinovom ulju.
Propržiti piniju na tiganju bez dodavanja masnoće, a zatim je staviti na tanjir. Ovčiji sir iseckati na kockice. Krastavac i beli luk dodati u ohlađenu smesu od jogurta i mleka i sve dobro promešati.
Začiniti origanom, pa sipati u tanjire. Ova hladna supa može se po želji ukrasiti pinijom, ovčijim sirom i seckanim peršunom.<


HRANA

BELIIZBACITE BELI HLEB IZ JELOVNIKA

EVO zbog čega treba da značajno smanjite ili izbacite beli hleb iz svakodnevne upotrebe. 1. Višak kilograma Ako izbacite hleb iz ishrane, izgubićete višak kilograma uzrokovan zadržavanjem vode u organizmu.

 

 

slani kolac od paprikeRECEPTI: SLANI KOLAČ OD PAPRIKE

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 10 listova želatina 400 g jogurta oko 2 kašike rena 400 ml slatke pavlake so, biber 1 crvena i 1 žuta paprika 2 kašike mirođije 10 šnita dimljenog lososa 1 krastavac 2 kašike ulja 2 kašike kisele pavlake

mesareSLOVENIJA: CRNA LISTA MESARA

Kako su objavili lokalni mediji, među trgovcima kod kojih je inspekcija otkrila nepravilnosti je i više velikih trgovačkih

 

 

RECEPTI: TELEĆI ROLAT

teleci rolat

Izbor Marija RADOVIĆ Potrebno: 500 g telećeg filea,130 g sredine hleba,150 g skuvanog graška,80 g narendanog kačkavalja,60 g oljuštenih badema,2 jajeta2 žumancetadl mleka2 šargarepe2 glavice crnog luka2 struka celera2 čena belog lukamalo bosiljka peršuna i ruzmarina3 čaše belog vina, ulje, so, biber u zrnu   Priprema: Iseckanu šargarepu, crni luk, celer, beli luk, peršun, bosiljak i ruzmarin stavite u šerpu, sipajte vino i tri čaše vode, posolite, poklopite i kuvajte oko 20 minuta. Pri kraju stavite skuvan grašak, nekoliko zrna

 

 

RECEPTI: KIM ČI SALATA

kim chi salata sa kupusom

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno(za 6 osoba): 300 g svežeg kineskog kupusa3 mlada crna luka250 g dajkon rotkve3 čena belog luka1 svež krastavac4 sveža đumbirova korenakašika suve ljute tucane paprike2 kašičice soja-sosašolja i po vodekašičica soli Priprema: Sve povrće očistite, pa veću činiju obložite listovima kupusa i preko njih stavite krupno narendan dajkon i krastavac. Preko stavite raspoređene listove kupusa i tako naizmenično ređajte rotkvu, krastavac i kupus dok ih ne utrošite, soleći svaki sloj. Zatim sve nalijte vodom i poklopite