MIRIS BALKANSKE KUHINJE: KUBANSKA SUPA

22/11/2014 Off By

Kubanska supaIzbor Marija Radović

 

Potrebno:

450 g paradajza
450 g paprike
100 g luka
800 g teletine od buta
2 kocke za supu od povrća
100 g mlevenih semenki od bundeve
30 ml palminog ulja
500 ml vode
1 kašika semenki od suncokreta
so, biber
1 mala ljuta papričica

Priprema:

Paradajz, papriku i luk isitnite u električnoj seckalici, pa prebacite u posudu za kuvanje.
Dodajte meso, kocke za supu, semenke od bundeve i palmino ulje. Sve zajedno zalijte vodom i kuvajte na laganoj temperaturi, dok meso ne bude kuvano.
Dodajte semenke suncokreta, so, biber i iseckanu ljutu papričicu i kuvajte još oko 15 minuta.
Meso izvadite iz supe, isecite na kockice i vratite nazad u supu.
Meso možete ostaviti u jednom komadu pa poslužiti odvojeno od čorbe, s prilogom kao glavno jelo.
Ukoliko nemate puno vremena, ovu ukusnu supu možete puno brže pripremiti ako meso odmah isečete na kockice pa će se tako brže skuvati.<


HRANA

kikirikiPET RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE KIKIRIKI

ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu

 

DSC06071MIRIS BALKANSKE KUHINE: ZAPEČENI PILEĆI KARABATACI

HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje

 

testenina-sa-suvim-vratomMIRIS BALKANSKE KUHINJE: TESTENINA SA SUVIM VRATOM

Izbor Marija Radović   Potrebno: 250 – 300 g suvog vrata 400 g sitnije seckanog paradajza 1 glavica

 

krem corba od kestenaMIRIS BALKANSKE KUHINJE: KREM ČORBA OD KESTENA

 Potrebno: 30 grama putera 750 grama paškanata 1 veći luk 1 čen belog luka